• Al binnen 3 weken aangelegd
 • Vrijblijvende offerte aan huis
 • Jouw tuin, onze inspiratie
6 dagen per week bereikbaar
OPEN
MA-ZA van 07:00 - 19:00
085 - 06 05 851
4.9

De zwevende tuin

Boven het water

Als je een kleine tuin hebt, dan moet je creatief omgaan met je vierkante meters. Bij dit project kun je goed zien, hoe je ruimte creëert op een klein oppervlak. We nemen je mee naar onze klant in de Dwergvinvisstraat in Amsterdam Noord met een achtertuin van 25 m2 en een voortuin van 15 m2. 

De wens van de klant

De klant wilde twee tuinkamers laten plaatsen, één in de achtertuin en één in de voortuin. Het voordeel van een tuinkamer is dat je buiten en binnen in elkaar over laat lopen. Je krijgt er woonruimte bij, zonder in te leveren op je tuin. Voor de achtertuin was deze extra woonruimte de wens, voor de voortuin zou de tuinkamer moeten dienen als fietsenstalling. 


Wat heeft Tuinmaterialen voor werk verricht? 

 • Oude kunstgrasmat verwijderd
 • Oude tegels eruit gehaald
 • Weghalen van oude schutting
 • Plaatsen van een composieten stutting
 • Begroeiing weggehaald 
 • Een terras van keramische tegels aangelegd
 • Een vlonder over de sloot aangelegd voor extra vierkante meters
 • Een aluminium overkapping geplaatst met glazen schuifwanden in de voor- en achtertuin 
Deze (soort)
Laten aanleggen
Wat kost dat?!
€9.500 - 12.500
30 m2 50% groen

De oude situatie

We troffen als achtertuin een typisch Amsterdamse stadstuin aan, gelegen aan een slootje. Er lag een kunstgrasmat in die duidelijk aan vervanging toe was, oude bestrating en het was een wirwar van begroeiing en onkruid. Een kleine tuin maar wel met potentie voor meer ruimte.

Het resultaat

Een hele functionele tuinkamer in de voortuin die dienstdoet als fietsenstalling. In de achtertuin hebben deze bewoners er een binnenruimte bij gekregen met een prachtige aluminium overkapping. Door de glazen wanden in de overkapping, worden buiten en binnen één. 

De overkapping creëert een beschutte plek waar je het hele jaar door kunt zitten. Door het in te richten als tuin met een terras en veel groen, ademt het wel de sfeer van buiten, het ideale van een tuinkamer.

Het terras is gelegd met keramische tegels die je op zand legt maar wel met een voeg, zodat er geen onkruid doorheen kan komen. 
Door de achtertuin met een vlonder anderhalve meter door te trekken over de sloot, heeft de tuin er 1.5 meter in lengte bijgekregen. Dit in combinatie met een strak terras en een transparante overkapping heeft van een kleine ruimte een charmante stadstuin gemaakt. 

Reactie klant

De klant was erg te spreken over het eindresultaat en dan zijn wij dat ook!
Wil jij ook een tuinkamer als deze? Vraag dan nu een offerte aan!

Jouw tuin,

onze kracht

 • Top kerels voor toptuinen!
  Jouw tuin, onze vakman.
 • Meten is weten
  Jouw tuin, onze maat.
 • Kijken, kijken en kopen!
  Jouw tuin, onze tegels.
 • Bestelling geplaatst
  Jouw tuin, onze levering.

Start je aanvraag

Op de hoogte blijven van inspiratie én tips?

Het materiaal
Voor dit project

Hele assortiment bekijken

Jouw tuin, onze vakman

offerte aanvragen

 • Gratis én vrijblijvend
 • Binnen 3 minuten een indicatie

Onze tips, advies én humor,
op Jouw tijdlijn?

Onze kracht

Dit noem ik nou geweldige service!

"Ik ben erg blij met mijn nieuwe tuin, vooral zo vlak voor de lente. Ik heb goede ondersteuning gekregen en wil graag iedereen bedanken voor zijn betrokkenheid! Hoewel er een klein probleem was met de stenenlevering, was de oplossingsgerichtheid hartverwarmend. Ik geef graag een dikke 10 sterren, maar helaas zijn er maar 5!"

Huub Acca
Amsterdam
Onze kracht

Mijn ervaring met Tuinmaterialen.nl in Krommenie was absoluut positief!

"Mijn ervaring met Tuinmaterialen.nl in Krommenie was absoluut positief en verdient zonder twijfel vijf sterren. Vanaf het moment dat ik hun showroom binnenstapte, werd ik getroffen door de uitgebreide selectie van hoogwaardige tuinmaterialen. Het was duidelijk dat ze een breed assortiment aan producten bieden, van sierbestrating tot tuinhout en decoraties, allemaal van topkwaliteit"

Stan Kremers
Westzaan
Onze kracht

Het is nog beter geworden dan wij hadden verwacht

“Wij hadden zelf het ontwerp voor deze tuin gemaakt dus wisten precies hoe het eruit moest komen te zien. Het eindresultaat is nog beter geworden dan hoe wij het in ons hoofd hadden.”
Rob Mertens
Zaandam
Onze kracht

Vakkundig advies en aanleg, wij zijn tevreden met onze tuin!

"Prima service, de heren Lars en Engel denken goed mee en geven vakkundig advies en aanleg. We zijn tevreden met onze tuin!"
Menno Burggraaff
Wilnis
Onze kracht

vakkundige mensen die weten waar ze mee bezig zijn

“Tuinmaterialen.nl heeft ons verrast met de goede service en het klantcontact. Als we een vraag hadden, werd er meteen gereageerd en actie op ondernomen, dat geeft je als klant veel vertrouwen. Je weet als klant precies waar je aan toe bent. Er wordt gewerkt door vakkundige mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Ik ben ook te spreken over de verhouding prijs en kwaliteit. Al met al een goede ervaring. Tuinmateralen.nl is een echte aanrader!”

Anki Peters
Westzaan
Onze kracht

Tuinmaterialen.nl kan alles, dat is erg prettig

“Tuinmaterialen.nl kan alles leveren, dat is erg prettig. Ook als het niet op hun eigen website staat, kunnen ze hierin voorzien. Het is ook een groot voordeel dat er een showtuin is zodat je een goed beeld krijgt van de producten die verkocht worden. Daarnaast een hele klantvriendelijke service. Wij halen onze materialen nergens anders meer!”
S. Zeegers
Assendelft
Onze kracht

Ontzettend blij met het eindresultaat, prachtig geworden!

“We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. De tuin ziet er geweldig uit en het proces ging veel vlotten dan ik had verwacht. De materialen werden snel geleverd en de aanleg werd de week erna al gedaan. In anderhalve dag waren de hoveniers klaar. De vakmannen waren vriendelijk, werkten netjes en doordat ze veel met ons overlegden werden we heel erg betrokken in het proces wat heel fijn was!”
Trudy Brohm
Hoofddorp
Onze kracht

Het hele project ging ook super snel

"De communicatie met Tuinmaterialen.nl verliep heel prettig. Er werd goed meegedacht in onze wensen en behoeften. Het hele project ging ook super snel, wat ik helemaal niet had verwacht eigenlijk. Meestal moet je heel lang wachten tot ze beginnen. We zijn heel blij met het eindresultaat en het leuke is ook dat je heel veel kunt met zo’n bamboe pergola: je kunt er van alles aan ophangen wat past bij de tijd van het jaar waardoor de sfeer van je tuin kan meebewegen met alle seizoenen."
Marit de Kamp
Roelofarendsveen
Onze kracht

Van begin tot eind geholpen aan onze droomtuin!

Wat een verademing. Mensen die snel en vakkundig te werk gaan. Achtertuin laten opknappen door tuinmaterialen.nl. Met het kundig advies en de keuze in materialen binnen 2 dagen de keuze bevestigd. Door het netwerk aan stratenmakers was de tuin in 3 weken gerealiseerd. Zeker een partij waar je met een gerust hart mee in zee kan gaan. Ga zo door.
Martijn Schenk
Krommenie